Om mig

Hej! 
Jag heter Lovisa. Jag är tvåbarnsmamma och frilansande skribent. Jag har lipödem i stadie 1, i benen, magen och armarna. Jag tar hand om min hälsa utifrån ett holistiskt synsätt. Det innebär att jag är intresserad av att hitta orsaken – själva obalansen – som ligger bakom symptomen jag upplever. Innan jag överväger operation provar jag i första hand konservativa och alternativa behandlingsformer.

Än så länge vet vi inte så mycket om lipödem och dess orsaker. Lipödem är en så kallad ”dold kvinnosjukdom”, men tysk forskning estimerar att så många som 10–11 procent av alla kvinnor har lipödem, i varierande stadier och typer. Min förhoppning är att andra kvinnor kan bli hjälpta av att följa min resa. Jag önskar också bidra till en ökad kännedom och medvetenhet om lipödem. Detta för att kvinnor med lipödem ska få det stöd och den förståelse de behöver.

Jag började blogga 2017, men 2019–2020 har jag inte varit aktiv med att uppdatera. Kanske kommer jag att plocka upp det igen snart.

Dela gärna med er av era erfarenheter och skriv en rad i kommentarsfältet.

Allt gott! /Lo

Disclaimer: Jag är inte medicinskt utbildad, och delar endast med mig av personliga erfarenheter och reflektioner. Läsaren ansvarar själv för sin hälsa, och vid allvarliga problem råder jag att söka professionell läkarkonsultation.